Εκπαίδευση

2010. Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

 

Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου συμμετέχει ως χορηγός στην υλοποίηση του προγράμματος “Kids Athletics” που πραγματοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων).

Το “Kid’s Athletics” είναι ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα αθλητικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το οποίο περιλαμβάνει τρείς ομάδες αγωνισμάτων: α) ταχύτητες/αγώνες δρόμου β) άλματα και γ) ρίψεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες: 7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών. Η έναρξη του προγράμματος ξεκινάει πιλοτικά το έτος 2010-11 από την Αττική και συγκεκριμένα το Παναθηναϊκό Στάδιο, με απώτερο στόχο την εξάπλωσή του σε όλη την Ελλάδα.

Το “Kid's Athletics” συμπεριλαμβάνεται στην ευρύτερη δράση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για το άνοιγμα του Παναθηναϊκού Σταδίου στο κοινό. Τα παιδιά μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους, γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα, τόσο τον Πρόεδρο, όσο και όλους τους ανθρώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την επιτυχίας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

 

     

 

     

 

Μπορείτε να επισκεφθείτε το βιβλίο εντυπώσεων του “Kid's Athletics” www.radiant.gr/stadion/kidsbook/

Απόσπασμα από την ακουστική ξενάγηση που παρέχεται στους μαθητές που επισκέπτονται το Παναθηναϊκό Στάδιο.


www.hoc.gr  

www.panathenaicstadium.gr


Ευχαριστήρια επιστολή